Juncker: Endnu ikke tilstrækkelige brexit-fremskridt

EU-Parlamentet ventes at vedtage en resolution, der fastslår, at al snak om fremtidens forhold må vente.

Der er endnu ikke gjort tilstrækkelige fremskridt i forhandlingerne om den britiske exit fra EU. Sådan lyder budskabet fra både EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker (billedet), og EU's chefforhandler, Michel Barnier, tirsdag i en brexit-debat i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK HERTZOG

Der er endnu ikke gjort tilstrækkelige fremskridt i forhandlingerne om den britiske exit fra EU.

Sådan lyder budskabet fra både EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og EU's chefforhandler, Michel Barnier, tirsdag i en brexit-debat i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Her vil EU-parlamentarikerne senere tirsdag vedtage en resolution.

Den ventes at fastslå, at forhandlingerne går så langsomt, at al snak om fremtidens forhold må vente.

Planen var oprindelig, at et EU-topmøde i oktober skulle beslutte at sætte anden fase i gang, hvis ellers der var sket nok fremskridt i første fase.

Men det er der ikke, lyder det fra Juncker, Barnier og Europa-Parlamentet.

»Vi har endnu ikke gjort det tilstrækkelige fremskridt, der er brug for,« siger Juncker.

EU kræver fremskridt på tre områder før næste etape. Det handler om penge. Det handler om EU-borgeres rettigheder. Og det handler om fremtidens grænse i Irland.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, vil have gang i forhandlingerne om fremtidens partnerskab efter brexit så hurtigt som muligt.

Der er stadig godt to uger og endnu en forhandlingsrunde til det afgørende EU-topmøde, hvor stats- og regeringscheferne skal gøre status.

/ritzau/