Julemand beskudt under landing

Julemandens job kan være fuld af trængsler og allehånde chikanerier. Men det, der overgik den brasilianske udgave af Santa Claus i luften over Rio de Janeiro, tager alligevel prisen.

Politiet flyver ofte over Rios slumkvarterer. Det var første gang julemanden tog den tur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pedro Sabach /AFP

Til fryd og forventning blandt børnene i den pågældende favela (slumkvarter, red.) havde julemanden i år annonceret, at han ville ankomme i helikopter.

Og sådan så det i kort stykke tid også ud til at skulle forløbe. Helikopteren dukkede op over tagene for at lægge an til landing, men til stor overraskelse for både den ombordværende julemand og for børnene på jorden, gav piloten pludselig fuld gas og forsvandt skyndsomt.

Forklaringen var, at helikopteren simpelthen var kommet under beskydning. Da den hverken var forsynet med bjælder eller trukket afrensdyr, havde den narkobande, der styrer favelaen antaget den for at være en af politiets helikoptere.

De havde derfor grebet deres våben og sendt en byge af projektiler af sted. En undersøgelse afslørede kort efter to skudhuller i kabinen.

Kun det held, som enhver julemand er udstyret med, reddede ham og piloten fra at blive ramt, oplyser politiet. Efter at have sundet sig lidt, vendte den ukuelige julemand tilbage til børnene i favelaen - som passager i en bil.