Jubelfest over bin Ladens død

En gigantisk folkefest er brudt ud i USA’s hovedstad og New York, efter Barack Obama offentliggjorde nyheden om Osama bin Ladens død.

Det amerikanske flag, Stars and Stripes, vajer overalt blandt de jublende folkemasser, der har samlet sig spontant i USA's hovedstad og New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

- Bin Laden is Dead. USA, USA, USA. Yes we did, yes we did!

Slagordene høres igen og igen i USA's hovedstad og New York, hvor tusindvis af euforiske amerikanere er gået på gaden, efter præsident Barack Obama søndag nat offentliggjorde nyheden om, at en lille gruppe amerikanske specialtropper har dræbt hovedmanden bag 11. september, Osama bin Laden.

Billedserie: 

Få minutter efter Barack Obamas historiske tale, der blev sendt live på alle store TV-stationer, fyldtes gaderne i New York og Washington spontant med jublende og euforiske folkemasser.

»Jeg troede aldrig denne dag ville komme«

- Jeg troede aldrig, denne dag ville komme. Vi har fanget bin Laden. Det er ufatteligt. Jeg er så lykkelig, det er et åbent sår, der heles, siger Bob Gibson, til CNN, der er en pensioneret politibetjent fra New York. Han mistede flere kolleger under angrebene mod byen 11. september 2001.

Og det er netop i de to byer, der blev ramt fysisk i formiddagstimerne den tirsdag 11. september 2001, at folkefesten er størst. I New York foregår folkefesten ved Times Square og Ground Zero på det sydlige Manhattan. I Washington D.C. har de jublende amerikanere samlet sig ved Det Hvide Hus' nordindgang.

Flere medier rapporterer, at det er som om, at meddelelsen om drabet på USA's hovedfjende nummer ét har udløst en enorm forløsning blandt amerikanerne, der har ventet næsten ti år på nyheden.

- Folk medbringer flag og synger 'The Star-Spangled Banner' (USA’s nationalsang). Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger en tydeligt rørt CNN-reporter i New York tæt på byggepladsen ved Ground Zero.

Amerikanere jubler i New York og Washingtons gader

Jubel foran Det Hvide Hus

USAs præsident skal ikke regne med at få nattero foreløbig. I USA’s hovedstad, Washington D.C, tager jubelscenerne udgangspunkt, ved Barack Obamas residens, Det Hvide Hus. Ved de sorte gitterporte langs byens centrale gade Pennsylvania Avenue, der ofte lægger asfalt til demonstrationer mod præsidenten, jubler tusindvis af euforiske amerikanere lige nu.

- Yes we did, lyder det igen og igen fra den voksende og jublende menneskemasse.

1. maj 2011 fik Obamas sejrsslogan fra 2008 en helt ny betydning.

Opdateres…