Journalist og kameramand dræbt under liveinterview i USA

To ansatte på en amerikansk TV-station er blevet skudt og dræbt under et live-interview. Gerningsmanden menes at være en utilfreds medarbejder på stationen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En journalist og en kameramand er onsdag blevet skudt og dræbt under et live-interview i den amerikanske delstat Virginia, oplyser deres arbejdsplads, TV-stationen WDBJ7, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skyderiet fandt angiveligt sted kort før klokken 07 lokal tid onsdag morgen, og endnu en person skulle være blevet såret.

Hændelsen er blevet fanget på kamera. Billeder viser, at journalisten, en 24-årig kvinde, er i gang med et interview, da man kan høre lyden af flere skud. Derefter løber journalisten og kilden, der interviewes, mens kameraet falder til jorden. Kameramanden var en 27-årig mand.

Ifølge BBC oplyser WDBJ7, at kilden, der blev interviewet, har overlevet angrebet. Hun blev ifølge CNN skudt i ryggen og er ved at blive opereret

»Alison og Adam (journalisten og kameramanden, red.) døde denne morgen klokken 06.45, kort efter skuddene lød. Vi kender endnu ikke motivet, og vi ved ikke, hvem den mistænkte eller morderen er,« siger chefen for stationen, Jeffrey Marks, i en TV-udtalelse.

Ifølge BBC oplyser guvernøren i Virginia, Terry McAuliffe, til radiostationen WTOP, at den mistænkte er identificeret og menes at være en utilfreds tidligere medarbejder på TV-stationen.

Politiet har endnu ikke pågrebet gerningsmanden.

24-årige Alison Parker og 27-årige Adam Ward døde under skyderiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout.