Jordskælv i Peru koster mindst 500 livet

Et voldsomt jordskælv tidligt torsdag har kostet mindst 500 mennesker livet og såret 1600 i Peru. Men tabstallene ventes at stige, siger redningsfolk.

Et massivt jordskælv, der torsdag ramte Peru, har kostet mindst 500 mennesker livet, oplyste lederen af redningsindsatsen, Roberto Ocana. Andre omkring 1600 er blevet kvæstet under skælvet, der er det kraftigste i landet i 50 år.

- Dødstallet er steget til mellem 500 og 510, mens 1600 er blevet kvæstet, siger Ocna i telefonen fra katastrofeområdet.

- Der er døde, der ligger under de sammenstyrtede huse. Og der ligger mange lig i gaderne. Der kan bl.a. være tale om folk, der er døde af hjerteanfald, siger han til det franske nyhedsbureau AFP.

Det danske udenrigsministerium oplyser, at ingen danske statsborgere er blandt de dræbte. Sidst på eftermiddagen manglede der kontakt til knap 30 danske rejsende, hvoraf en stor del sandsynligvis opholder sig uden for det ramte område.

Skælvet målte 7,9 på Richter-skalaen og havde centrum 145 kilometer sydøst for hovedstaden Lima ude i Stillehavet. Det varede omkring to minutter.

/ritzau/