Jøder og arabere støder sammen flere steder i Israel

Ortodokse jøder angriber arabiske butikker, og jødisk beboer er såret af demonstranter.

 
Flere hundrede mennesker er blevet såret i sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensiske demonstranter udenfor al-Aqsa moskeen i Jerusalem. Video: AP, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Flere steder i Israel meldes der om voldelige sammenstød mellem jødiske og arabiske israelere onsdag aften.

I byen Akko i det nordlige Israel blev en jødisk indbygger alvorligt såret af arabiske demonstranter, rapporterer israelsk tv.

I Bat Jam, der er en forstad til Tel Aviv, har konservative jøder angrebet arabiske butikker, og en arabisk beboer blev angrebet med køller. Det meddeler israelske medier.

I Lod, hvor der tirsdag var dødelige uroligheder, er der optøjer på trods af et udgangsforbud. Blandt andet blev der stukket ild til en politibil.

Israelske sikkerhedsstyrker ved den politibil, der onsdag aften er stukket i brand i byen Lod. Her bor både jødiske og arabiske indbyggere. Trods et udgangsforbud er byen onsdag aften præget af optøjer og sammenstød. Ammar Awad/Reuters Fold sammen
Læs mere

I byen Haifa kastede jødiske demonstranter sten mod en arabisk bilist, der så kørte ind i en af demonstranterne og kvæstede vedkommende. Det skriver Times of Israel.

I Tiberias blev en arabisk bilist såret, da vedkommende blev angrebet med sten af jødiske demonstranter.

De mange angreb og sammenstød i gaderne får onsdag aften en af Israels to førende rabbinere til at bede alle dæmpe gemytterne.

- Vi må ikke lade os trække ind i provokationer og gøre skade på mennesker eller ejendom, siger chefrabbiner Yitzhak Yosef.

- Israels tora giver ikke lov til at tage loven i egen hånd og begå vold, siger han med henvisning til jødernes hellige skrifter.

Ifølge israelsk tv har premierminister Benjamin Netanyahu ønsket at indsætte soldater i byerne for at genoprette ro og orden. Men det har forsvarsminister Benny Gantz modsat sig.

/ritzau/dpa