Joe Biden har mødt dronning Elizabeth på Windsor Castle. Det gik bedre end for Trump

For første gang har præsident Biden og førstedame Jill Biden været i audiens hos den britiske dronning. Se billederne her.

 
Joe Biden beholdt solbrillerne på, da han hilste på dronningen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sin regentperiode har den 95-årige dronning Elizabeth nu mødt 12 amerikanske præsidenter.

Hun mødte Dwight D. Eisenhower i 1957 – og i dag byder hun Joe Biden og førstedame Jill Biden på officielt tebesøg på Windsor Castle nær London.

Joe Biden beholdt sine solbriller, da han hilste på dronning Elizabeth, og den amerikanske nationalmelodi blev spillet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix.

Kort før klokken 18 dansk tid landede helikopteren Marine One – med Biden-parret ombord – lige uden for slottets borgmure.

Inden for murene sad dronningen klar til at tage imod præsidentparret.

Joe og Jill Biden gik hånd i hånd op til dronningen, og da de havde hilst på det royale overhoved – Biden iført solbriller – blev den amerikanske nationalmelodi »The Star-Spangled Banner« spillet til ære for præsidenten.

Herefter blev præsidenten inviteret til at inspicere en æresvagt bestående af medlemmer af Dronningens livgarde.

Da den korte officielle ceremoni var overstået, blev præsidenten og førstedamen inviteret med indenfor i de royale gemakker til en privat samtale og te.

Det officiele portræt fra Biden-parrets besøg på Windsor Castle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Parsons/AFP/Ritzau Scanpix.

Det er dronning Elizabeths første officielle møde med en verdensleder siden hendes mand prins Philip døde i april.

Det private møde med dronningen ses som en »diplomatisk gave« til Joe Biden fra den britiske regering, som er interesseret i at genopbygge et tæt forhold til USA, skriver Sky News.

Efter en kort ceremoni gik dronningen og præsidentparret ind på Windsor Castle til te. Det plejer at være dronningen selv, der serverer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix.

Møderne mellem dronning Elizabeth og de amerikanske præsidenter bliver altid fulgt verden over. Små detaljer bliver til store historier.

I 2018 vakte det stor opsigt, da Donald Trump så ud til at træde ind foran dronningen, mens de to inspicerede den royale garde på Windsor Castle.

I dag var ikke første gang, Biden-parret hilste på dronning Elizabeth. Allerede fredag tilbragte de en del tid sammen med dronning Elizabeth og den øvrige royale familie.

Kongehusets medlemmer var massivt til stede i Cornwall, hvor lederne af G7-landene var samlet til topmøde.

Her gjorde dronning Elizabeth sig blandt andet bemærket ved at insistere på at skære en kage ud med en sabel.

Hun fik også Joe Biden, Boris Johnson, Angela Merkel og de øvrige regeringsledere til at le, da de sammen skulle stille op til et gruppeportræt.

»Er det meningen, man skal se ud som om, man har det sjovt?« spurgte dronningen, mens hun og regeringslederne stod klar og ventede på, at fotografen tog billeder.

Efter sit ophold i England, flyver Joe Biden i aften til Bruxelles. Her skal han de kommende dage blandt andet deltage i et NATO-topmøde og et møde med EUs ledere.