Jihadisterne fejrer med hashtag Manchester Arena

På sociale medier hylder Islamisk Stats sympatisører terrorangrebet på Manchester Arena

RB PLUS, 23/05/2017, kl. 08.16: Popkoncert i Manchester endte i blodbad Forældre og teenagere i panik efter koncert med popstjernen Ariana Grande i Manchester i England. Mindst 22 meldes dræbt ved terrorangreb, siger politiet. Two women wrapped in thermal blankets stand near the Manchester Arena, where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain, May 23, 2017. REUTERS/Andrew Yates TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES

MELLEMØSTEN: Hashtagget »manchesterarena«, stod over Islamisk Stats sorte flag i det første af i alt tre tweets fra en nu lukket Twitterkonto med det arabiske brugernavn Owys.

På sociale medier hylder Islamisk Stats sympatisører terrorangrebet på Manchester Arena. Fold sammen
Læs mere

Så kom det næste tweet fire minutter senere: »Vi har mere« og i det tredje tweet stod der: »Har i glemt vores trussel. Dette er den retfærdige terror«

Som det har været tilfældet ved tidligere terrorangreb, bruger Islamisk Stats sympatisører verden over terrorangrebet i Manchester som anledning til at sprede kalifatets propaganda.

Ingen terrororganisation har taget ansvar for angrebet endnu, men ifølge News Executive siger en kilde fra Manchester Politi, at man mistænker en mand med en rygsæk for at stå bag eksplosionen. Muligvis en selvmordsaktion, som både er Islamisk Stats og al-Qaedas varemærke.

»Kafirs blod« (den vantros blod) står der i et andet tweet fra endnu en konto, der sidenhen er blevet lukket.

Den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp, bekræfter at Manchesterangrebet både bærer al-Qaedas og Islamisk Stats varemærke. Og han pointerer, at de britiske myndigheder jævnligt har forhindret IS-relaterede terrorangreb de seneste år. Faktisk helt siden al-Qaedas angreb i London i 2005, men især efter Islamisk Stats oprettelse, der har inspireret mange til at udføre angreb.

»De røde advarselslamper har blinket længe,« siger han til Berlingske.

Ifølge Daily Mail skrev en twitterbruger, der kalder sig Abdul Haqq:

»Det lader til, at det britiske luftvåbens bomber mod børnene i Raqqa og Mosul, nu er nået til Manchester«

Ifølge britisk politi døde mindst 22 i angrebet, og 60 er blevet såret. Det er det dødeligste terrorangreb i Storbritannien siden al-Qaeda dræbte flere end 50 i London i juli 2005.

Læs mere