»Jihad Jane« ville bombe i Europa

De amerikanske myndigheder har sigtet en 57-årig kvinde for at have planlagt terrorangreb i Europa og Sydasien og for at have rekrutteret jihadkrigere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En amerikansk kvinde, der går under navnet "JihadJane", er blevet sigtet af de amerikanske myndigheder for at have planlagt dødbringende angreb i Europa og Sydasien.

Ifølge sigtelserne skal hun også have rekrutteret "voldelige Jihadkrigere" til at udføre angrebene, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Den 57-årige Colleen LaRose fra staten Pennsylvania sigtes for at have planlagt at forsyne terrorister med materiale. Hun sigtes også for at have planlagt drab i udlandet og for at have givet falske vidnesbyrd til regeringsembedsmænd. Hun sigtes samtidig for identitetsforfalskninger.

Anklagemyndigheden beskylder også LaRose og fem endnu ikke sigtede personer i Asien, Øst- og Vesteuropa og USA for at have rekrutteret personer over internettet til at gennemføre angrebene.

LaRose beskyldes for særligt at have henvendt sig til kvinder, "der har pas og mulighed for at rejse til og omkring i Europa til støtte for voldelig jihad (hellig krig, red.)"

/ritzau/AFP