»Jihad Jane« ville angribe i Sverige

57-årig amerikansk kvinde er anholdt for at rekruttere mænd til selvmordsangreb. »Jihad Jane« er sigtet for at planlægge angreb i Europa og Asien.

"Jihad Jane" er af de amerikanske myndigheder blevet sigtet for planlægning af terroraktioner i Europa og Aisen og for at rekruttere "jihad krigere" til at udføre handlingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske myndigheder har sigtet en kvinde for at have planlagt terrorangreb i blandt andet Sverige og for at have rekrutteret jihadkrigere.

En amerikansk kvinde, der går under navnet "JihadJane", er blevet sigtet af de amerikanske myndigheder for at have planlagt et dødbringende angreb i Europa og Sydasien.

Ifølge det amerikanske justitsministerium så fik »Jihad Jane« en direkte ordre om at
dræbe en »borger og indbygger i Sverige« og gøre det på en sådanne
måde, at det ville skræmme »hele den ikke-troende verden«. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Kvinden, der er født i 1963 og fra staten Pennsylvania, havde ifølge sigtelsen blandt andet modtaget og accepteret en direkte ordre til at dræbe en svensk statsborger på en måde, så det ville skræmme "den vantro verden".

Ifølge sigtelserne skal hun også have rekrutteret "voldelige Jihadkrigere" til at udføre angrebene, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

LÆS OGSÅ:
»Jihad Jane« ville bombe i Europa

Svensk tegner: Jeg har en økse

"JihadJane" sigtes blandt andet for at have planlagt at forsyne terrorister med materiale. Hun sigtes også for at have givet falske vidnesbyrd til regeringsembedsmænd. Samtidig sigtes hun for at have stjålet en anden amerikaners pas med henblik på at forfalske det og bruge det som middel til at begå terror.

Anklagemyndigheden beskylder også LaRose og fem endnu ikke sigtede personer i Asien, Øst- og Vesteuropa og USA for at have rekrutteret personer over internettet til at gennemføre angrebene.

Kvinden beskyldes for særligt at have henvendt sig til kvinder, "der har pas og mulighed for at rejse til og omkring i Europa til støtte for voldelig jihad (hellig krig, red.)".

Hvis "Jihad Jane" bliver dømt, står hun til fængsel på livstid og en bøde på en million dollar.

/ritzau/AFP