Jesper Møller vil smide Benzema og de andre stjerner ud af Champions League: Jeg forventer, at det sker på fredag

Ifølge DBUs formand sigter UEFA allerede fredag efter at smide de 12 klubber, der ønsker at danne deres egen nye liga, ud af det europæiske fodboldforbund. Tre af dem skal ellers i den kommende tid spille semifinaler.

Real Madrid angriber Karim Benzema kommer muligvis ikke til at spille årets semifinale i Champions League. Fold sammen
Læs mere
Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

12 af Europas dyreste fodboldklubber er på vej med en ny liga, den såkaldte Super League. Og det får nu UEFA til at svare hårdt igen.

Formanden for Dansk Boldspil Union, Jesper Møller, sidder også i UEFAs magtfulde eksekutivkomité. Han forventer, at UEFA, når de mødes fredag, vil udelukke de 12 klubber fra Champions League.

Hvis det sker, vil det formentlig aflyse årets Champions League-turnering, som ikke er færdigspillet endnu, og hvor tre af de de fire semifinalister netop et blandt udbryderne – nemlig Chelsea, Real Madrid og Manchester City.

»Der skal være et ekstraordinært eksekutivkomitemøde på fredag. Der har jeg en forventning om, at de 12 klubber smides ud,« siger Jesper Møller til DR.

Dermed sætter UEFA hårdt mod hårdt og placerer en bombe under årets Champions League.

»Klubberne skal ud, og det forventer jeg sker på fredag, og så må man se, hvordan man får færdigspillet Champions League,« siger Jesper Møller.

De 12 klubber, som det handler om, er Manchester City, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan, Liverpool og Inter.

Tidligere på dagen satte Jesper Møller flere ord på i en pressemeddelelse. Det handler om at beskytte den europæiske sportsmodel, lyder det.

»Nok er nok! Vi skal beskytte den europæiske sportsmodel, og den her situation er en god anledning til at statuere et eksempel. Der er to veje. Enten vælger man fællesskab og solidaritet, eller også vælger man grådighed og egoisme. Det er altafgørende for fodboldens fremtid, at vi fastholder de åbne turneringer, så det altid vil være muligt at stræbe efter mere. Vi ser ideen om en lukket europæisk liga som noget, der ødelægger de idealer. Det er en meget dårlig idé, og derfor ser vi ikke andre udveje end at udelukke de 12 klubber,« siger Jesper Møller.

Netop som de 12 klubber har annonceret et nyt format, gik UEFA ud med et nyt format for Champions League fra sæsonen 2024/2025. Her vil turneringen blive udbygget til 36 hold. Dette vil ske uagtet af, om Super League bliver en realitet.

DBU og UEFA står side om side i sagen. lyder det fra Jesper Møller.

»Jeg vil rose UEFAs præsident, Alexander Ceferin, for hans arbejde gennem hele denne proces, og at han står ved sine løfter om at holde fast i de åbne turneringer. Han har valgt at stå fast over for de store klubber og vist lederskab i en situation, der er meget alvorlig. Samtidig skal der også lyde stor ros til Divisionsforeningen for deres samarbejde i den her vanskelige proces,« siger Jesper Møller