»Jeg har stolet på min mand«

Spanske prinsesse Cristina blev lørdag afhørt i sagen om millionsvindel med offentlige midler.

Prinsesse Cristina giftede sig i 1997 med Inaki Urdangarin i Barcelona. 17 år senere er idyllen i ægteskabet knap så nem at få øje på. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIQUE FAGET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Den spanske kong Juan Carlos’ yngste datter, den 48-årige prinsesse Cristina, svarede undvigende på undersøgelsesdommerens meget direkte spørgsmål, da hun mødte frem i kriminalretten i Palma på Mallorca, for med en sigtets rettigheder at vidne i sagen mod sin mand, der er sigtet for svindel med offentlige midler.

Prinsessen, der som den første kongelige i Spanien befinder sig i et retslokale, er selv i søgelyset for uretmæssigt at have taget for sig af offentlige midler, men sagde i retten, at hun blot »har stolet på« sin mand, den tidligere Barcelona-håndboldspiller, Inaki Urdangarin.

Han er sammen med en tidligere forretningsforbindelse sigtet for million-fifleri med skuffeselskaber - transaktioner som prinsesse Cristina også er under mistanke for at have været med i.

Ifølge AFP drejer fiflerierne sig om seks millioner euro- eller godt 45 millioner danske kroner.

Advokaten Manuel Delgado, der repræsenterer den venstreorienterede sammenslutning Frente Civico, fortalte i en pause i afhøringen lørdag eftermiddag, at »95 procent af prinsessens svar er undvigende, og at hun virker rolig, afslappet og vel forberedt«.

Samtidig fortalte Manuel Delgado, at prinsessen bruger sin ret til ikke at give svar, der kan skade hende.

»Som vi havde ventet, fraviger hun ikke manuskriptet. Som ventet svarer hun, at hun ikke ved noget, hun svarer ikke - og det er det,« fortalte Manuel Delgado.

I selve retslokalet kan prinsesse Cristina sidde og kigge på det portræt af sin far, der hænger på væggen, men da hun ankom til retsbygningen undgik hun at gå »skammens vej« fra gaden og ind til retsbygningen i overværelse af demonstranter og pressefolk.

I stedet blev hun kørt til en bagindgang i bygningen.