Jeb Bush trækker sig som præsidentkandidat

Feltet af håbefulde republikanske præsidentkandidater skrumper. Jeb Bush dropper nu sin kampagne.

Bush, der er søn af ekspræsident George H.W. Bush og bror til ekspræsident George W. Bush, var oprindeligt den helt store favorit til at blive Republikanernes bud på USA's næste præsident. Nu har han trukket sig efter nederlaget i South Carolina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Makela
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Columbia: Republikaneren Jeb Bush trækker sig fra kapløbet om at blive præsidentkandidat i USA.

Det fortæller han på et pressemøde natten til søndag dansk tid, efter at han ved primærvalget i South Carolina har fået en skuffende lav opbakning fra vælgerne.

- Jeg er stolt af den kampagne, vi har kørt for at samle vores land. Men folket i Iowa, i New Hampshire og i South Carolina har talt.

- I aften (lørdag lokal tid, red.) suspenderer jeg min kampagne, lyder det fra en berørt Jeb Bush med henvisning til de tre delstater, hvor der indtil videre har været republikanske primærvalg.

Jeb Bush er i South Carolina langt efter frontløberen Donald Trump samt senatorerne Ted Cruz og Marco Rubio.

Bush, der er søn af ekspræsident George H.W. Bush og bror til ekspræsident George W. Bush, var oprindeligt den helt store favorit til at blive Republikanernes bud på USA's næste præsident.

Men trods af en stor pengekasse og et solidt bagland har han ikke kunnet kapre nok stemmer.

I dagene op til valget i South Carolina gjorde Jeb Bush både sin bror George og sin mor, tidligere førstedame Barbara Bush, til en aktiv del af sin kampagne, men heller ikke det har altså givet pote.

Med Bushs farvel er der nu fem personer tilbage i Republikanernes kandidatfelt. Foruden de allerede nævnte er der tale om Ohio-guvernør John Kasich og den pensionerede hjernekirurg Ben Carson.

/ritzau/