Jean-Marie Le Pen trækker sig fra regionalvalg

Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Grundlæggeren af det højreorienterede franske parti Front National, Jean-Marie Le Pen, har besluttet ikke at stille op til det kommende regionalvalg i Frankrig, skriver Le Figaro.

Udmeldingen kommer, efter en bitter strid mellem Jean-Marie Le Pen og hans datter, Marine Le Pen, der i dag leder partiet, er brudt ud i lys lue, og sidste uge modsatte Marine Le Pen sig i klare vendinger farens opstilling til regionalvalget senere på året.

Det skete i kølvandet på nye kontroversielle meldinger fra Jean-Marie Le Pen. Han har gentaget sit synspunkt om, at de gaskamre, der blev brugt under Anden Verdenskrig til at udrydde jøder, var en historisk detalje, og han har rettet hårde angreb mod Frankrigs premierminister, Manuel Valls.

Marine Le Pen har forsøgt at rydde op i det indvandrerkritiske parti og få fjernet racistiske udmeldinger, så partiet kan appellere til flere af de franske vælgere.

Datteren har også meddelt, at hun mener, at Jean-Marie Le Pen skal overveje, om det er tid til helt at trække sig ud af politik.

BNB