Japan undersøger video af formodet henrettet gidsel

Japans regering arbejder intenst på at verificere en video, der angiveligt stammer fra Islamisk Stat og viser, at det ene af to japanske gidsler er blevet henrettet.

Den japanske premierminister Shinzo Abe taler med journalister efter et møde lørdag dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO

SYRIEN: Terrorbevægelsen Islamisk Stat har tilsyneladende henrettet det ene af to japanske gidsler, sådan som terrororganisationen i en tidligere video truede med at gøre, hvis ikke Japans regering betalte en løsesum på 200 millioner dollars. Det skriver BBC.

En video, der er lagt ud på internettet, viser angiveligt, at den ene japaner holder et billede op af den anden, som er død, mens han gentager krav om løsesum fra Japan.

Tirsdag udsendte Islamisk Stat en video med begge gidsler, hvori de gjorde det klart, at terrororganisationen krævede en løsesum på 200 millioner dollars inden for 72 timer, ellers ville gidslerne blive dræbt.

Japans ministre holder lørdag aften hastemøde om videoen, hvis ægthed endnu ikke er bekræftet.

Japans chef kabinetssekretær, Yoshihide Suga, fordømmer den seneste video.

»Dette er en afskyelig og utilgivelig voldshandling,« siger han.

»Vi anmoder på det kraftigste om, at der ikke sker nogen skade med den anden person, og at han bliver løsladt øjeblikkeligt,« siger han videre.

Den japaner, der tilsyneladende stadig er i live er en velkendt freelance journalist og dokumentarist.

Løsesummen, som Islamisk Stat har krævet fra den japanske regering, svarer til det beløb Japan for nylig lovede at bidrage med, som ikke-militær bistand til landene, der kæmper mod Islamisk Stat.

Det lyder fra Japans regering, at den nu vil gøre alt for at få det sidste gidsel uskadt hjem.