Japan er stødt over fransk satireprogram

Japan klager over fransk satireshow, der gør grin med den japanske jordskælvs-, tsunami- og atomkatastrofe.

Læs mere
Fold sammen

Japan har klaget til en fransk tv-kanal, der i et satirisk program har gjort grin med den japanske jordskælvs- og atomkraftkatastrofe, oplyser ambassadekilder i Paris.

Den japanske ambassade har skrevet til den private franske tv-kanal Canal+ og klaget over vittigheder om Japan, der er blevet vist på Les Guignols de l'Info, et populært dukkeshow. Det oplyser en kilde på ambassaden, der ikke ønsker sit navn frem.

Han siger, at showet viste billeder af Hiroshima, efter at der blev kastet en atombombe over byen i 1945. Dette blev sammenlignet med ødelæggelserne i byen Sendai, der i marts blev ramt af et jordskælv og en efterfølgende tsunami.

Derefter spøgte man med, at Japan ikke var blevet genopbygget efter Anden Verdenskrig.

- De gjorde grin med den øjeblikkelige situation i Japan, og japanske seere, der bor i Frankrig, klagede til os. Det er derfor, vi har sendt et klagebrev til Canal+, siger ambassadekilden.

Katastrofen i forbindelse med jordskælvet 11. marts efterlod 26.000 omkomne eller savnede, og ødelagde atomkraftværket i Fukushima med faren for radioaktivt udslip.

Dukkeshowet fremstillede arbejderne på Fukushimaværket som Mariobrødre lig dem, man finder i det berømte japanske videospil.

- Arbejderne på Fukushima-atomkraftværket sætter deres liv på spil, påpeger ambassadekilden.

En repræsentant for Canal+, som er blevet kontaktet af nyhedsbureauet AFP, kan ikke bekræfte, at kanalen har modtaget en klage fra den japanske ambassade.

Kilden på den japanske ambassade i Paris siger, at Canal+ har svaret på klagebrevet og har forsvaret det satiriske program, der "gør grin med alle emner uden undtagelser".

/ritzau/AFP