Jagtet Paris-terrorist købte ti detonatorer før angreb

Den eftersøgte terrormistænkte Salah Abdeslam har angiveligt købt adskillige detonatorer få uger inden terrorangrebet i Paris.

Belgiske sikkerhedsstyrker under en anti-terror-operation i Molenbeek. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Hoslet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et par uger før terrorangrebet i Paris 13. november købte Salah Abdeslam omkring ti detonatorer, skriver den franske avis Le Parisien.

26-årige Salah Abdeslam, der er født og opvokset i den belastede bydel Molenbeek i Bruxelles i Belgien, er en af de hovedmistænkte fra terrorangrebet, og franske og belgiske myndigheder har jagtet ham intensivt uden held.

Hans bror var en af selvmordsbombemændene.

Nu skriver Le Parisien, at han i september eller oktober var i den franske region Val-d’Oise, hvor han besøgte et pyroteknisk selskab for fyrværkeri i Saint Ouen l’Aumône for at få fat i elektriske detonatorer.

Oplysningen er bekræftet af flere kilder tæt på sagen, skriver avisen.

Abdeslam spurgte angiveligt om effektiviteten af detonatorerne og købte omkring ti.

Det er lederen af selskabet, der har advaret den franske sikkerhedstjeneste efter angrebet i Paris, hvor Salah Abdeslam blev efterlyst med billede og navn.

Lederen huskede Salah Abdeslam som en mærkelig kunde, fordi Salah Abdeslam havde insisteret på at vide, hvor pålidelige detonatorerne var.

Ved terrorangrebet i Paris angreb flere gerningsmænd forskellige steder i byen, hvor de skød med automatvåben og udløste selvmordsbomber. 130 personer blev dræbt og flere hundrede såret.