Jagerfly styrtet ned med 100 kilo tung bombe ombord

En bombe på 100 kilo til øvelser var ombord på et kampfly fra USA, der tirsdag formiddag styrtede ned i et skovområde i det nordlige Bayern.

Et amerikansk F-16-fly er tirsdag formiddag styrtet ned i et skovområde nær den sydtyske by, Engelmannsreuth. Flere end 200 brandmænd i beskyttelsesdragter er på stedet. De skal sikre, at den 100 kilo tunge øvelsesbombe, der var ombord på flyet, ikke springer. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyet styrtede ned nær den tyske by Engelmannsreuth og brød i brand, fortæller en lokal talskvinde for politiet, ifølge den engelske avis, The Guardian.

Øvelsesbomben, som flyet havde med sig, er ikke eksploderet, men politiet og flere end 200 brandmænd er på stedet, hvor vragdelene ligger. De skal sikre, at bomben ikke sprænger, samt at risikoen for skovbrande bliver minimeret, skriver Nordbayern.de. Flyets brændstof og raketbrændstoffet, hydrazin, udgør nemlig - sammen med bomben - en stor brandfare i sommervarmen.

Piloten nåede at udløse katapultsædet og slap fra styrtet med mindre skader. Han er nu indlagt på hospitalet i Bayreuth.

Årsagen til flystyrtet er endnu ikke kendt, men kampflyet skulle angiveligt være styrtet ned under en manøvre.