Jæger dræbt af isbjørn på ubeboet ø i Canada

Biologer forudsiger, at antallet af isbjørneangreb stiger i fremtiden som følge af klimaforandringer.

Isbjørneangreb er sjældne. Men de hurtige ændringer i klimaet har fået isen i Det Arktiske Hav til at smelte hurtigere, hvilket bringer isbjørne og mennesker tættere på hinanden end tidligere. Tim Chong (Arkivfoto)/Reuters Fold sammen
Læs mere

En mand, der var på jagt efter rensdyr og narhvaler, på den ubeboede ø White Island nord i Canada, er blevet dræbt af en isbjørn.

Inuit-jægeren, som var sammen med to venner i et arktisk område i Canada, er den anden person, som er blevet dræbt af en isbjørn i landet i år.

De to ledsagere til den dræbte blev begge såret ved isbjørneangrebet.

»De tre mænd blev meldt savnet søndag. Der blev både udsendt et fly og en isbryder fra kystvagten for at få lokaliseret mændene, som kommer fra inuit-landsbyen Naujaat,« siger Canadas Royale Beredne Politi i en presseerklæring.

Redningsmandskab lokaliserede mændene tirsdag på White Island.

»En af jægerne var død, mens de to andre var lettere såret. En undersøgelse viste, at jægerne var ofre for et isbjørneangreb,« hedder det i pressemeddelelsen fra Canadas Royale Beredne Politi.

En anden indbygger fra det canadiske territorium Nunavut blev dræbt i juli af en isbjørn.

Isbjørneangreb er sjældne. Men de hurtige ændringer i klimaet har fået isen i Det Arktiske Hav til at smelte hurtigere. Det bringer isbjørne og mennesker tættere på hinanden end tidligere.

I de seneste årtier har der været rapporter om adskillige isbjørneangreb på mennesker.

Biologer forudsiger, at der kommer flere angreb i fremtiden, da isbjørnene i dag tilpasser sig og nu jager på landjorden, da de ikke kan overleve sommermånederne uden føde.

/ritzau/AFP