Iværksætter fra Malmø hjalp journalistnetværk med Panama-lækagen

Malmø: Indholdstilbud fra Øresund News distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus ekstratjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAU EKSTRA ****

For at bringe orden i 2,6 terabyte dokumenter fra advokatselskabet Mossack Fonseca samarbejdede det internationale journalistnetværk ICIJ med databasevirksomheden Neo Technology som blev grundlagt i Malmø, hvor udviklingsafdelingen stadig findes. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Da den tyske avis Süddeutsche Zeitung modtog i alt 2,6 terabyte data med dokumenter fra Mossack Fonseca i Panama bad avisen det internationale journalistnetværk ICIJ om hjælp. Netværket henvendte sig derefter til Neo Technology der har udviklet en unik grafdatabaseservice som organiserer data i grafer med noder som gjorde det muligt for journalisterne at følge pengene fra forskellige postboksselskaber og afsløre personer og virksomheder, som har forsøgt at undvige at betale skat i deres bopælsland.

Neo Technology er grundlagt af entreprenøren Emil Eifrém i Malmø. Eifrém besluttede sig ved årtusindeskiftet for at bygge en egen database med en ny teknik som han kaldte grafdatabase som kan gøre store mængder data overskuelige.

Siden 2009 har Neo Technology tiltrukket 400 millioner svenske kroner i risikovillig kapital og hovedkontoret findes i dag i Silicon Valley i USA, mens udviklingskontoret fortsat ligger i Malmø. Blandt ejerne er Fidelity Growth Partners Europe, Sunstone Capital, Conor Ventur Partners, Creandum of Dawn Capital. (News Øresund)

For yderligere information kontakt:

Redaktionen News Øresund

tlf.: +46 (0)40 30 56 30

e-mail: redaktion[AT]newsoresund.org

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ØRESUND NEWS ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Ekstratjeneste:

- Artiklen må viderepubliceres i sin hele form, da afsender har givet samtykke hertil.

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Artiklen må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser, og forudsætter at modtageren, via kontrakt med Ritzaus Bureau A / S, har ret til at publicere indholdet.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.