Italiensk vendetta i Duisburg

Seks italienere fra en mafiaklan i Calabrien blev i går likvideret i en tysk industriby.

Duisburg er en søvnig industriby i udkanten af Ruhrområdet, som har kendt bedre dage. Siden kulminerne i stort omfang er lukket, sker der ikke så meget, og ledigheden er en af de højeste i Vesttyskland. Men natten til i går skete der noget usædvanligt. I nærheden af hovedbanegården blev seks unge mænd likvideret i et italiensk forbryderdrama, som har sendt bølger helt til Rom.

De seks italienere var mellem 16 og 39 år, ubevæbnet og sad i to biler med tyske nummerplader, da de blev overrasket af deres mordere. Fem af dem var døde, da politiet ankom, den sjette døde på vej til sygehuset.

Politiet var overraskende hurtig med opklaringen. De seks tilhørte familien Pelle-Romeo fra San Luca i Calabrien, der er i krig med en anden familieklan, Strangio-Nirta. Begge indgår i gruppen Ndrangheta, der med en årsomsætning på skønsmæssigt 35 milliarder dollar (210 mia. kr.), hovedsagelig fra kokainhandel, formentlig er den største mafiaorganisation i Europa. En del af indtægten stammer fra forretninger overtaget fra den trængte, sicilianske Cosa Nostra-bande.

Forbrydernes hovedkvarter er så at sige flyttet til fastlandet, og de to familiers fejde omtales som Vendettaen af San Luca. Likvideringen i Duisburg er »en afregning uden sidestykke, også fordi den for første gang finder sted i udlandet,« siger Calabriens vicepolitichef Luigi De Sena.

»Calabrierne i Tyskland har en stærk repræsentation, men indtil nu har de altid holdt sig tilbage og forsøgt ikke at påkalde sig opmærksomhed,« siger Sena.

Denne diskretion er nu hørt op. Det må frygtes, at blodsudgydelserne i går fører til yderligere vold, hedder det fra det italienske indenrigsministerium.

Duisburg har fået en forskrækkelse, og tyskerne håber ikke også at blive vidner til Pelle-Romeos hævn over Strangio-Nirta.