Italiensk gidsel rapporteres dræbt i Irak

En italiener er blevet dræbt af sine gidseltagere i Irak. Det rapporterede den arabiske tv-station al-Jazeera sent onsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gidseltagerne holder fire italienere som gidsler, og ifølge tv-stationen truer gidseltagerne også med at dræbe de tre andre.

Franco Frattini, den italienske udenrigsminister, sagde sent onsdag til italiensk tv, at han ikke kunne bekræfte rapporterne om, at et gidsel er dræbt. - Vi håber, at det er forkert, sagde han.

En repræsentant fra den arabiske satellit-tv-kanal sagde, at den ligger inde med en optagelse af drabet på italieneren, men at tv-stationen ikke vil offentliggøre optagelsen.

Angiveligt blev italieneren dræbt, fordi Silvio Berlusconi, den italienske premierminister, ikke vil trække de italienske soldater ud af Irak.

Frattini sagde tidligere onsdag, at Italien ikke ville lade sig afpresse i sagen, men at man samarbejdede med Iran og andre for at sikre, at de fire italienere blev løsladt.

De fire italienere arbejdede for et privat amerikansk sikkerhedsfirma i Irak og blev bortført af en ukendt islamisk gruppe, der har krævet, at Italien trækker sine knapt 3000 soldater ud af Irak.

/ritzau/Reuters