Italiens regering sælger luksusbiler på eBay

Hvorfor skal en politiker egentlig have en tjenestebil, spørger premierminister Renzi, der vil af med regeringens Maseratier, Jaguarer og BMWer.

Italiens premierminister Matteo Renzi vil af med ministerbilerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: FETHI BELAID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: To Jaguarer og ni lynhurtige Maseratier fra det italienske forsvarsministerium er på vej til at blive solgt på det internationale online-auktionshus eBay.

De er blandt de op mod 1.500 biler, som landets regering vil skille sig af med, og indtil videre er en liste med 151 biler blevet offentliggjort, skriver BBC og avisen La Repubblica. Blandt dem er en del BMWer og biler af mærkerne Alfa Romeo og Lancia.

Personen bag initiativet er Italiens nye premierminister, Matteo Renzi, der mener, at politikernes dyre biler er blevet et symbol på sløseri med offentlige midler.

Som borgmester i Firenze, hvor han opnåede stor popularitet, stod Renzi bag lignende auktioner, og kort inden han blev premierminister, lovede den 39-årige politiker at gøre det samme på topniveau.

I en af sine første beskeder på Twitter som partiformand for det moderat venstreorienterede Demokratiske Parti skrev han:

»Hvorfor skal en politiker have en tjenestebil? Politikeren kan gå i stedet.«

Auktionerne på eBay løber frem til 16. april.