Italiens kystvagt samler 1.5000 migranter op på én dag

Foto: -. I løbet af en enkelt dag har den italienske kystvagt reddet omkring 1.500 migranter, der var på vej i fem forskellige både fra Nordafrika med kurs mod Sydeuropa.
Læs mere
Fold sammen

I løbet af en enkelt dag har den italienske kystvagt reddet omkring 1.500 migranter, der var på vej i fem forskellige både fra Nordafrika med kurs mod Sydeuropa.

Ifølge Reuters sejlede to af kystvagtens skibe og et italiensk flådefartøj lørdag ud for at redde passagererne på tre af migranternes både, der var kommet i havsnød. Efter at være sejlet ud Libyens kyst var bådene kommet i vanskeligheder, hvorpå nogle af migranterne slog alarm til kystvagten via satellittelefoner.

Da kystvagten og flådefartøjet nåede hen til de tre både, opdagede de yderligere to både i nærheden, som også havde problemer.

Søndag sejlede de italienske fartøjer migranterne til henholdsvis øen Lampedusa og de sicilianske havnebyer Augusta og Port Empedocle. Blandt de migranter, der blev reddet i land i Italien i løbet af lørdagen, er 14 børn og fem gravide kvinder, oplyser den italienske kystvagt.

Sidste år kom omkring 170.000 migranter til Europa via Italien - de fleste flygtninge fra Libyen. Flere end 3.000 omkom.

BNB