Italien vil integrere migranter og give dem ulønnede job

Migranter skal bydes velkommen, hvis de må blive, siger italiensk minister, som vil sende dem i job uden løn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rom. Italiens regering har fremlagt en plan for, hvordan myndighederne bedre kan håndtere de mange migranter, der kommer til landet.

- Dem, som har ret til at blive, må vi integrere og byde velkommen. Vi må udvise dem, som får deres asylansøgning afvist, siger indenrigsminister Marco Minniti efter et møde med et udvalg i parlamentet.

Regeringen vil også forsøge at tøjle indvandringen.

Asylansøgere skal tjene til deres ophold ved at arbejde i projekter, hvor de får en lille eller ingen løn. Det program er blevet testet i Belluno i det nordlige Italien de seneste måneder.

Migranterne vil fremover blive fordelt mere ligeligt i landet med et overordnet mål om 2,5 migranter blandt 1000 italienere.

Omkring en halv million migranter har krydset grænsen til Italien siden 2014. Flere end 175.000 asylsøgere venter i lejre i landet.

Regeringen vil oprette en ny institution, der skal bidrage til en hurtigere behandling af afviste ansøgninger, der er blevet appelleret.

Samtidig vil man oprette centre til flygtninge, der skal udvises, i Italiens 20 regioner. I øjeblikket er der tre centre, som kan rumme 1600 mennesker.

Regeringen vil arbejde på at forny eller lave nye bilaterale aftaler med lande om tilbagesendelser af flygtninge og migranter.

/ritzau/AFP