Italien i chok: Mindst 247 personer døde - men 80-årig kvinde er et håb i mørket

Dødstallene stiger efter jordskælvet i Italien natten til onsdag. Men der findes også historier om mennesker, der på mirakuløs vis bliver reddet ud af ruiner fra sammenbraste bygninger. Dette er en sådan historie.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både gamle og nye bygninger i Italien er styrtet sammen som konsekvens af det store jordskælv, der ramte natten til onsdag. Dødstallet stiger og er onsdag aften omkring mindnat (dansk tid) oppe på mindst 159 ofre.

Men under ruinerne ligger mennesker, som stadig kan reddes ud i live.

En 80 år ældre dame i landsbyen Capodacqua er blevet filmet, mens hun ligger under murbrokkerne. Hun er forslået og har fået skrammer, men kvinden er i live. Hun har svært ved at få luft:

»Kan du trække vejret,« spørger manden.

»Kun lidt,« svarer damen.

Videoen viser en redningsarbejder, der forsøger at tale hende til ro og hjælpe med at undgå panik.

Kvinden fortæller redningsarbejderen, at hun trænger til at komme på toilettet.

»Jeg ved godt, det er ubehageligt, jeg siger det her, men hvis du har brug for at tisse, så gør det bare. Jeg forstår det godt. Jeg vil gå lidt væk i et øjeblik, så du kan gøre det,« siger manden til den ældre dame.

Kvinden blev kort tid senere reddet ud af ruinerne, skriver AP ifølge det norske medie VG. Redningsmandskabet fandt også den 80-åriges datter i ruinerne, men hun overlevede ikke jordskælvet.