Israelske styrker trænger ind i største Gaza-bosættelse

Israelske styrker trænger ind i bosættelsen Neve Dekalim, den største i Gaza, for at fjerne bosættere og tilhængere med magt.

Den israelske hær meddelte i aftes, at den ville starte evakueringen af Neve Dekalim inden for få timer. Det er den største jødiske bosættelse i Gaza-striben, som nu skal under palæstinensisk kontrol. Fristen for at forlade de i alt 21 bosættelser frivilligt udløb ved midnat. Det kom i går til flere sammenstød mellem unge jøder og israelsk politi. <br>Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israelske styrker gik tidligt onsdag ind i den største jødiske bosættelse i Gazastriben for at fjerne bosættere og flere hundrede af deres tilhængere.

Operationen i bosættelsen Neve Dekalim blev indledt, efter at hærens frist til bosætterne udløb ved midnat. Inden da havde de 8500 bosættere mulighed for at forlade området frivilligt.

Israelske sikkerhedsstyrker tog tirsdag et historisk skridt, da de ryddede bosættelsen Dugit i det nordlige Gaza. Dermed blev den første af de 21 bosættelser i Gazastriben rømmet.

Med Israels tilbagetrækning fra Gaza slutter 38 års besættelse af området.

/ritzau/