Israelske styrker sætter sig i bevægelse mod Gaza-bosættere

Israelske soldater og politifolk gjorde sig tidligt onsdag morgen klar til at tvangsfjerne de tilbageværende jødiske bosættere på Gazastriben.

Den israelske hær meddelte i aftes, at den ville starte evakueringen af Neve Dekalim inden for få timer. Det er den største jødiske bosættelse i Gaza-striben, som nu skal under palæstinensisk kontrol. Fristen for at forlade de i alt 21 bosættelser frivilligt udløb ved midnat. Det kom i går til flere sammenstød mellem unge jøder og israelsk politi. <br>Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israelske styrker satte sig ved daggry onsdag i bevægelse mod den største koncentration af bosættelser på Gazastriben med henblik på en mere håndfast fjernelse af de tilbageværende bosættere, oplyser militærkilder.

- Et større antal soldater og politifolk er på vej mod Gush Katif. De er ved at indtage deres stillinger inden starten på evakueringen af indbyggere i de kommende timer, sagde kilden.

Skridtet kommer efter at tidsfristen, bosætterne har fået til at forlade Gazastriben frivilligt, udløb ved midnat.

Allerede tirsdag aften gjorde hundredvis af israelske soldater og politifolk sig klar til at tvangsfjerne jøder i den største af bosættelserne, Neve Dekalim.

/ritzau/AFP