Israelske soldater udløste angreb ved at køre forkert

Israelske soldater kørte efter navigations app og endte i palæstinensisk flygtningelejr, hvor de blev angrebet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udbrudt voldsomme gadekampe i et område mellem Jerusalem og Ramallah, efter at to israelske soldater, som brugte et elektronisk vejkort via en såkaldt app, ved en fejltagelse kørte ind i en flygtningelejr på den besatte Vestbred.

En palæstinenser er dræbt og 15 mennesker såret, siger flere regeringskilder.

De to soldater, der kørte i en Jeep, kørte ved en fejltagelse ind i Qalandiya flygtningelejren, da de brugte den populære israelske navigations app Waze. De blev mødt med sten og molotovcocktails, siger en talsmand for det israelske militær.

Militæret sendt forstærkninger til lejren for at redde soldaterne, som ifølge en israelsk militær talsmand blev angrebet med sprængstoffer og skud.

Det palæstinensiske sundhedsministerium siger, at en palæstinenser er dræbt og 10 andre er såret.

Fem israelske grænsevagter er såret - en af dem alvorligt, siger israelsk politi.

Den dræbte palæstinenser var en 22-årig studerende.

Qalandiya-lejren har tidligere været ramme om sammenstød, og så sent som i november mistede to palæstinensere livet i sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker.

Siden oktober er 178 palæstinensere og 28 israelere blevet dræbt i voldelige sammenstød i de palæstinensiske områder. Dertil har en amerikaner, en sudaneser og en eritreer ifølge AFP også mistet livet.

De fleste er blevet dræbt i forbindelse med palæstinensiske angreb på israelere, mens nogle døde under sammenstød og demonstrationer. Hovedparten af de palæstinensiske angreb er begået af enkelte individer, som med kniv har stukket eller forsøgt at stikke sikkerhedsfolk ved kontrolposter eller civile israelere på gaden.

/ritzau/AFP