Israels statsleder truer palæstinenserne med nye tiltag

Efter den seneste tids blodige angreb rettet mod israelere, truer premierminister Benjamin Netanyahu nu palæstinenserne med at indføre en række sikkerhedstiltag, der skal genoprette roen i Israel.

Arkivfoto. EPA/ABIR SULTAN Fold sammen
Læs mere
Foto: ABIR SULTAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De israelske myndigheder vil straks implementere en række sikkerhedstiltag, der skal genoprette ro i de israelske byer.

Det er meldingen fra Israels premierminister Benjamin Netanyahu i en tale i parlamentet tirsdag.

Meldingen kommer i kølvandet på en række palæstinensiske angreb, der de seneste uger har været rettet mod israelske borgere i og omkring Jerusalem, skriver The Jerusalem Post.

I talen fastslår Netanyahu, at Israel vil gøre regnskabet op med »mordere og de, der ønsker at dræbe, og alle, der hjælper dem.«

Premierministeren understreger samtidig, at de foranstaltninger, som Israel vil indføre, vil lade folk indse, at »terror ikke betaler sig.«

Hvilke foranstaltninger, der er tale om, blev ikke konkretiseret.

Netanyahu henvender sig også til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas med en klar opfordring om at stoppe »med at lyve« og tilskynde til yderligere angreb og henviser til et angreb i Jerusalem mandag, hvor en 13-årig jødisk blev stukket ned af en jævnaldrende dreng af palæstinensisk oprindelse.

De israelske sikkerhedsstyrker afværgede angrebet og stoppede den palæstinensiske angrebsmand, og ifølge Netanyahu har det resulteret i, at de palæstinensiske myndigheder har udråbt den 13-årige som en art martyr.

»For det første døde han ikke, han er i live. Fir det andet blev han ikke henrettet, han ønskede at henrette andre, han ønskede at myrde og dræbe. Din talsmand fremstiller dette på en helt anden måde. Du skal ikke gøre mordere til helte,« lyder anklagen fra Netanyahu rettet mod Mahmoud Abbas.

Han opfordrer det palæstinensiske selvstyre til at leve op til sit ansvar og arbejde for at genoprette roen.

»Vi bor sammen, vi tror på sameksistens. Det er meget nemt at ødelægge de bånd, der binder os sammen. Lad være med det. Lederne har brug for at finde modet til at sige disse ting og stå op imod fanatikere og ekstremister,« siger Netanyahu.