Israels leder kalder jøder hjem efter København-attentater

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at angreb mod jøder i Europa vil fortsætte, og han fortæller, at de er velkomne i Israel.

Arkiv: Israel premierminister Benjamin Netanyahu. Fold sammen
Læs mere
Foto: KOBI GIDEON / GPO /HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter de to terrorangreb i København, hvor formodentlig én gerningsmand har såret flere politibetjente og skudt og dræbt to civile, heriblandt en 37-årig jøde, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, søndag, at Europas jøder er velkomne i Israel. Det skriver det israelske medie Haaretz.

»Jøder er blevet dræbt på europæisk jord, bare fordi de er jøder. Denne bølge af angreb vil fortsætte. Jeg siger til Europas jøder - Israel er jeres hjem,« siger premierministeren på sit ugentlige kabinetmøde i Jerusalem.

Benjamin Netanyahu kom med nogenlunde samme udmelding efter terrorangrebene i Paris i begyndelsen af januar, hvor jøder også var en del af målet for angrebene, og hvor i alt 17 mennesker blev dræbt.

Udmeldingen på kabinetmødet søndag kommer efter flere skudepisoder i København, hvoraf en udspillede sig lidt før klokken 01.00 natten til søndag foran en synagoge på Krystalgade i indre København.

Her blev en 37-årig mand, der var medlem af Det Jødiske Samfund, skudt og dræbt. Han var på vagt og kontrollerede gæster til en fest, der blev afholdt i synagogen.

Den formodede gerningsmand blev tidligt søndag morgen skudt og dræbt af politiet på Nørrebro.