Israels ambassadør er »uhyre skuffet« over europæiske lande

Israel blev ifølge ambassadør Baruk Binah svigtet, da europæiske lande undlod at stemme om en FN-resolution, der åbner for en undersøgelse af den israelske offensiv i Gaza.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Den israelske ambassadør i Danmark, Baruk Binah, er skuffet over, at flere europæiske lande ikke stemte nej til en FN-undersøgelse af, om der er begået humanitære krænkelser i forbindelse med Israels militære offensiv i Gaza.

Det fortæller han i et interview med magasinet Ræson.

»Jeg er uhyre skuffet. Særligt også over de europæiske lande, der kalder sig for venner af Israel. De europæiske lande undlod at stemme, fordi de ønskede at stemme i relation til konsensus. Men den begrundelse køber vi ikke. Det eneste land, der handlede moralsk, var USA. USA var det eneste land, som mener, at Israel har ret til at forsvare sig selv,« siger Baruk Binah til Ræson.

Afstemning fandt sted i FNs Menneskerettighedsråd i sidste uge, og af rådets 47 medlemmer stemte 29 lande for og kun ét imod - nemlig USA. 17 lande undlod at stemme, heriblandt Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

Ifølge Baruk Binah er der en række lande, som vil være imod Israel uanset hvad.

»Men jeg vil ikke nævne navne, fordi vi har udmærkede relationer med flere af disse lande - og det skal vi blive ved med at have. Så vi er meget tilgivende, hvad dette angår,« siger ambassadøren og tilføjer:

»Selvom du ikke får mig til at sidde her og beskylde alle lande for anti-semitisme, så tror jeg, det er tilfældet for visse lande.«

I et interviewet bliver Baruk Binah også bedt om at beskrive militæroperationen i Gaza, og ifølge ambassadøren er den israelske hær stadig fokuseret på at få ødelagt tunneler og underjordiske depoter, hvor Hamas-bevægelsen gemmer sine våben.

»Alle disse tunneler befinder sig beklageligvis i tæt befolkede områder, nogle endda i hospitaler eller under skoler. Hamas er nådesløse, når det kommer til at placere deres våbendepoter i områder, hvor de ved, sandsynligheden for civile tab er størst,« siger Baruk Binah.

FNs menneskerettighedschef, Navi Pillay, har sagt, at der er »stor risiko« for, at Israel bryder folkeretten i Gaza og måske begår krigsforbrydelser.