Israelere og palæstinensere indleder forhandlinger med strid

Den første runde fredsforhandlinger i Mellemøsten i syv år blev onsdag overskygget af en strid om jødiske bosættelser og palæstinensiske raketangreb.

Israelske og palæstinensiske forhandlere røg onsdag prompte i totterne på hinanden, da de på King George-hotellet i Jerusalem tog fat på de første regulære fredsforhandlinger i syv år, som senest om et års tid skal munde ud i en historisk fredsaftale og en selvstændig palæstinensisk stat.

Det første møde blev overskygget af stridigheder om jødiske bosættelser, palæstinensiske raketangreb og uenighed om selve proceduren ved forhandlingerne.

Den palæstinensiske chefforhandler Ahmed Qurie klagede over, at Israel vil udvide den jødiske bosættelse Har Homa i Østjerusalem.

Israels udenrigsminister, Zipi Livni, udtrykte til gengæld bekymring over tiltagende voldsudgydelser i Gazastriben og på Vestbredden og forlangte flere sikkerhedstiltag fra selvstyrets side.

Begge delegationer aftalte at tale sammen igen på mandag i Paris, hvor der er indkaldt til international donorkonference.

/ritzau/