Israel vil lukke al-Jazeeras kontor efter vold i Jerusalem

TV-stationen fra Qatar står uforstående over for Israels krav om, at kontor i landet skal lukkes.

Premierminister Benjamin Netanyahu sagde 27. juli, at han vil have al-Jazeera ud af den jødiske stat. Det skete i forbindelse med religiøs uro ved Jerusalems hellige steder. Fold sammen
Læs mere
Foto: NASEEM ZEITOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israels regering planlægger at lukke den arabiske tv-station Al-Jazeeras kontor i Israel.

Regeringen beskylder tv-stationen for at opildne til vold.

Premierminister Benjamin Netanyahu sagde 27. juli, at han vil have al-Jazeera ud af den jødiske stat. Det skete i forbindelse med religiøs uro ved Jerusalems hellige steder.

»Al-Jazeera er blevet det vigtigste redskab for Daesh (et andet navn for Islamisk Stat, red.), Hamas, Hizbollah og Iran«, siger kommunikationsminister Ayoob Kara søndag. Han er en del af det drusiske samfund i Israel og medlem af Netanyahus parti, Likud.

Han beskylder al-Jazeera for at have anstiftet urolighederne ved de hellige steder i Jerusalem. De kostede blandt andre to drusisk-israelske politifolk livet 14. juli.

Kara bemærker, at også Saudi-Arabien og Egypten "har konkluderet, at al-Jazeera anstifter terrorisme og religiøs ekstremisme".

Al-Jazeera, der hører hjemme i Qatar, er uforstående over for den israelske regerings plan. Tv-stationen siger, at den er klar til at jage juridiske skridt for at forhindre lukningen af kontoret i Israel.

En talsmand forsvarer tv-stationens dækning af konflikten mellem israelere og palæstinensere. Han kalder dækningen "professionel og objektiv". Begge parter i konflikten høres.

Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain afbrød i juni deres forbindelser til Qatar. De beskyldte landet for at opmuntre til religiøs ekstremisme.

Landene krævede efterfølgende, at al-Jazeera lukkes. Det var et af deres krav for at opgive deres boykot af det olie- og gasrige land i Den Persiske Bugt.