Israel vil hævne bus-angreb i Bulgarien

Det er Iran, der står bag angrebet mod en bus med israelske turister i Bulgarien, siger Israels premierminister, der advarer om, at landet vil reagere »kraftfuldt«.

Mindst fire mennesker er dræbt og 20 såret ved en eksplosion nær lufthavnen Saraforo i byen Burgas, Bulgarien. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst fire mennesker er dræbt og 20 såret ved en eksplosion nær lufthavnen Saraforo i byen Burgas. Angrebet på en bus med en gruppe israelske turister er ifølge bulgariens indenrigsminister »bevidst« udført, og Israel skyder skylden direkte på Iran.

- Alle tegn peger på Iran. Inden for de seneste få måneder har vi set iranske forsøg på at angribe israelere i Thailand, Indien, Kenya, Cypern og andre steder, siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge Reuters. Han understreger, at Israel vil »reagere kraftfuldt på iransk terror«.

Eksplosionen skete i en bus med israelske turister omkring klokken fire onsdag eftermiddag, og vidner fortæller til israelsk militærradio, at det var en selvmordsbomber, der udløste eksplosionen.- Vi satte os ned, og inden for få minutter hørte vi et stort brag, og vi løb væk. Det lykkedes os at flygte gennem et hul i bussen. Vi så lig og mange sårede mennesker, fortæller vidnet, Aviva Malka, til radioen ifølge Reuters. Bulgarske myndigheder har bekræftet fire dødsfald, mens både israelske og bulgarske medier melder om op til syv dræbte.

Hos Udenrigsministerets Borgerservice herhjemme har vagthavende Peter Niebuhr ikke fået meldinger om danske tilskadekomne.

- Vi har ikke nogen meldinger om, at der skulle være danskere blandt ofrene eller dem, der påvirket af eksplosionen. Vores ambassade i Sofia følger sagen via de lokale myndigheder, fortæller Peter Niebuhr. Bulgariens indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov, fortæller til bulgarsk radio, at politiet undersøger to mulige årsager til eksplosionen: Enten er en anordning af sprængsstoffer blevet gemt i bussen, før turisterne gik ind i den, eller også var eksplosiverne i turisternes bagage.