Israel sender reservetropper ind i Gaza

Israel sender nu reservetropper ind i Gaza og forbereder muligvis et afgørende slag mod Hamas. Egypten forsøger at forhandle våbenhvile på plads.

Foto: JERRY LAMPEN / Scanpix

Mens antallet af dræbte palæstinensere under den israelske offensiv i Gazastriben nærmer sig 900, er israelerne muligvis i gang med at forberede det afgørende slag mod Hamasbevægelsen, som styrer Gaza.

Den Israelske hær er nemlig begyndt at sende flere af sine indkaldte reservister ind i Gaza, hvor Israel iværksatte en landoffensiv 3. januar.

- Vi er begyndt at integrere reservist-styrker i aktionerne i Gazastriben. Vi handler ikke i panik, men varsomt, sagde en talsmand for det israelske militær søndag.

De indkaldte reservister har ellers været holdt på stand-by, mens Israels politiske ledere overvejer en større optrapning af landoffensiven. Det kan muligvis indebære, at israelske styrker rykker helt ind i Gaza By.

Fra alle sider opfordres parterne til at indgå våbenhvile, men indtil videre ser en aftale ud til være langt væk. I øjeblikket forsøger Egypten at få forhandlet en våbenhvile på plads, og forhandlingerne fortsætter mandag i Kairo.

/ritzau/Reuters