Israel river palæstinensiske hjem ned i det østlige Jerusalem

Tidligt mandag morgen har israelske styrker påbegyndt nedrivningen af flere palæstinensiske hjem i Jerusalem.

Israelske politibetjente og soldater er tidligt mandag morgen begyndt at rive palæstinensiske hjem ned i det palæstinensiske nabolag Sur Baher i det østlige Jerusalem. Fold sammen
Læs mere
Foto: MUSSA ISSA QAWASMA

Israelske styrker er tidligt mandag morgen begyndt at rive palæstinensiske hjem ned langs en militærbarriere i udkanten af Jerusalem.

Israel anser disse bygninger som ulovlige.

Hundredvis af politibetjente og soldater fra det israelske militær er tidligt mandag morgen rykket ind i området Sur Baher, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sur Baher er en palæstinensisk landsby i udkanten af det østlige Jerusalem.

Her har de israelske styrker afspærret mindst fire bygninger, hvor en bulldozer er begyndt nedrivningen af en toetagers bygning.

Det oplyser en journalist fra nyhedsbureauet AFP, der er til stede i området.

Palæstinenserne har frygtet, at en sådan nedrivning vil skabe præcedens for nedrivning af hjem i andre palæstinensiske landsbyer langs den militære barriere.

Den påbegyndte nedrivning er den seneste udvikling i striden om Jerusalems fremtid. Der bor mere end 500.000 israelere og 300.000 palæstinensere i storbyen, der anses for hellig af både kristne, jøder og muslimer.

De israelske styrker rykkede ind i Sur Baher i ly af mørket natten til mandag, hvor lokalbefolkningen er blevet fjernet fra deres hjem, skriver Reuters.

»Siden klokken to om morgenen har de med magt evakueret folk fra deres hjem, og de er begyndt at placere eksplosiver i de bygninger, de ønsker at rive ned,« siger Hamada Hamada, der er lokal leder i Sur Baher.

FN har for nylig opfordret Israel til at droppe planen om at nedrive bygningerne, og repræsentanter for EU har inspiceret området.

I første omgang er 17 personer blevet evakueret, mens yderligere 350 palæstinensere bliver påvirket af den igangværende nedrivning.

Det vurderer FNs humanitære organisation, OCHA.

Beboere frygter, at omkring 100 yderligere bygninger i området er i risikozonen for at blive revet ned i den nærmeste fremtid.

/ritzau/