Israel risikerer at »åbne helvedets porte«

Det vil give alvorligt bagslag for Israel, hvis landet lader drabene på tre teenagere gå ud over Hamas, lyder advarslen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Den islamistiske, palæstinensiske bevægelse Hamas advarer Israel mod at reagere militært efter drabene på tre teenagere, der mandag blev fundet dræbt nord for Hebron på Vestbredden.

»Hvis besætterne vil indlede en optrapning eller en krig, vil de selv åbne helvedets porte,« siger Hamas-talsmanden Sami Abu Zuhri til AFP ifølge flere internationale medier.

Israel har gentagne gange beskyldt Hamas for at have bortført de tre mandlige teenagere på henholdsvis 19, 16 og 16 år, men det er blevet afvist og affejet som »dumt«.

Hamas beskylder omvendt Israel for at have orkestreret bortførelserne med det mål at bruge dem som undskyldning for at slå ned på bevægelsen.

»Det er kun baseret på et israelsk narrativ, og besættelsesmagten forsøger at bruge denne historien til at retfærdiggøre sin omfattende krig mod vores folk og mod Hamas,« siger Hamas-talsmanden.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er dog urokkelig i sin tro på, at Hamas står bag bortførelserne og drabene.

»Hamas er ansvarlig, og Hamas vil bøde,« siger han ifølge den israelske avis Haaretz.

»De blev kidnappet og myrdet med koldt blod af udyr,« fortsætter premierministeren.

Kort efter fundet af de tre lig kaldte Benjamin Netanyahu til hastemøde i Israels sikkerhedskabinet, som skal tage stilling til et eventuelt modsvar på drabene.

»I hele Israels navn, vil jeg fortælle til de kære familier - til mødrene, fædrene, bedstemødrene og bedstefædrene - at vores hjerter bløder, hele nationen græder med dem,« siger premierministeren.

Også Israels præsident, Shimon Peres, lover befolkningen, at drabsmændene vil blive forfulgt - dog uden at pege på Hamas som synderen.

»Hele nationen bøjer hovedet i ubærlig sorg denne aften,« siger Shimon Peres.

De israelske myndigheder har afhørt over 300 medlemmer af Hamas, hvoraf flere er blevet anholdt. Foreløbig meldes fem palæstinensere at være omkommet i kampe under ransagningerne.