Israel planlægger 1.000 nye bosætterhjem i Østjerusalem

Vejen er banet for nye israelske bosættelser i det besatte Østjerusalem. Det kan forværre krisen mellem israelere og palæstinensere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Israelerne vil bygge mere end 1.000 nye hjem i det omstridte Østjerusalem. Det oplyser organisationen Terrestrial Jerusalem, der overvåger udbredelsen af israelske bosættelser, ifølge AFP.

Forlydenderne om de nye bosættelser, som kan få striden med palæstinenserne til at blusse yderligere op, kommer samtidig med, at USA forsøger at genoplive fredsforhandlingerne mellem de to parter.

Ifølge lederen af Terrestrial Jerusalem, Danny Seidemann, er 300 kontrakter på hjem i den nordøstlige bosættelse Ramot underskrevet, mens yderligere 797 grunde er sat til salg i den sydlige bosættelse Gilo, som ligger tæt på Betlehem.

Begge bosættelser ligger i hovedsageligt arabiske områder i den østlige del af den hellige by, som blev besat at Israel i 1967 under Seksdageskrigen.

Planen om de mange nye boliger blev ifølge Seidemann vedtaget allerede sidste år, før premierminister Benjamin Netanyahu beordrede et midlertidigt stop for bosættelser. Men bolig- og byggeriminister Uri Ariel har afsløret, at planerne nu er på vej til at blive virkelighed.

»Det betyder ikke, at fastfrysninger er ovre, det betyder, at Netanyahus bygningsminister forsøger at opnå det,« siger Seidemann til AFP.

Selv om Netanyahus ordre på et midlertidigt stop ikke er blevet officielt bekræftet, ønsker premierministeren ifølge Seidemann ikke at få det ry, at han hæmmer den amerikanske udenrigsminister John Kerrys forsøg på nye fredsforhandlinger.

Men med afsløringen om, at der er givet byggetilladelse til de nye hjem, vil Uri Ariel presse Netanyahu til enten at anerkende eller bremse udviklingen, forklarer Seidemann.

BNB/AFP