Israel og Palæstina klar til nye forhandlinger

Fredsforhandlere fra Fatah, Hamas og Israel er klar til at mødes i den kommende uge i Egypten, hvor der skal bygges videre på den eksisterende fredsaftale mellem de mellemøstlige parter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Israel og Palæstina melder sig klar til nye forhandlinger, der skal sikre fremdriften i den våbenhvile, som parterne indgik i august.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Igen bliver det nordafrikanske land Egypten centrum for fredsforhandlingerne, når delegationer fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas’ Fatah-fraktion og den militante gruppe Hamas, der dominerer i Gaza, indledningsvist mødes på mandag for at »fuldføre den palæstinensiske forsoning«.

En egyptisk embedsmand oplyser videre, at palæstinensiske forhandlere herefter mødes med deres israelske modparter onsdag for at fortsætte forhandlingerne om en varig fredsaftale i Gaza. Den oplysning bekræftes ifølge Reuters af en israelsk embedsmand, der fortæller, at den israelske delegation rejser til Egypten tirsdag.

Den 50 dage lange konflikt mellem Israel og Palæstina sluttede i forrige måned, efter flere end 2.100 palæstinensere, de fleste civile, mistede livet i kampe med det israelske militær.

67 israelske soldater og seks civile israelere blev ligeledes dræbt under de blodige kampe.

Israel og Hamas har længe haft et anstrengt forhold til hinanden, da Hamas ikke anerkender Israels ret til et eksistere som nation, mens israelerne omvendt ser Hamas som en terrororganisation. Ved de seneste fredsforhandlinger mødtes parterne ifølge Reuters aldrig ansigt til ansigt, og i stedet foregik forhandlingerne udelukkende gennem egyptiske embedsmænd.