Israel mistænker to palæstinensere for kidnapning af teenagere

De israelske myndigheder har offentliggjort billeder og navne på to palæstinensere, som de mistænker for at stå bag kidnapningen af de tre israelske teenagere, der forsvandt i midten af juni.

Israelske soldater på patrulje i Hebron. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABED AL HASHLAMOUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Den omfattende menneskejagt, der har udspillet sig ved Vestbredden de seneste uger, har fået to ansigter på plakaten over eftersøgte.

De israelske myndigheder offentliggjorde hen over weekenden billeder af to palæstinensere, som de mistænker for at stå bag kidnapningen af tre israelske teenagere. Det skriver BBC.

Der er tale om to palæstinensiske mænd på 29 og 32 år, der ifølge de israelske myndigheder har været forsvundet fra jordens overflade siden kidnapningen, ligesom de tidligere har været fængslet i Israel for terroraktiviteter.

En far til den ene af de to mistænkte har ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at hans søn skulle stå bag kidnapningen, men han medgiver i samme stund, at han ikke har set sin søn, siden de tre israelske teenagere forsvandt 12. juni.

De tre drenge på henholdsvis 16, 16 og 19 år blev sidst set ved en vej om eftermiddagen torsdag 12. juni - ikke langt fra Hebron, hvor de ville tomle hjem. Den israelske hær har siden deres forsvinden orkestreret en omfattende menneskejagt i området omkring Hebron, hvor Hamas, den palæstinensiske og stærkt Israel-kritiske oprørsgruppe, nyder stor opbakning. De israelske myndigheder har sidenhen anholdt og afhørt over 300 medlemmer af Hamas, ligesom hundredvis af hjem er blevet ransaget. Foreløbig meldes fem palæstinensere at være omkommet i kampe under ransagningerne.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har gentagne gange udnævnt Hamas til ansvarlige for kidnapningen, mens organisationen selv har afvist ethvert kendskab til drengenes forsvinden.

Benjamin Netanyahu har i samme stund bebrejdet det palæstinensiske selvstyre, PLO, og dets leder, Mahmoud Abbas, for at have indgået en fredsaftale med Hamas tidligere på året, da dette - ifølge Netanyahu, har legitimeret kidnapningerne.