Israel igen ramt af raketter fra Libanon

Opdateret 08.47: Det nordlige israel blev onsdag morgen ramt af tre raketter afsendt fra Libanon. FN's generalsekretær er netop landet i Cairo for at deltage i fredsforhandlinger.

Demonstranter foran Egyptens ambassade i Beirut viser deres vrede mod Israel. Onsdag blev der for anden gang på en uge affyret raketter fra Libanon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joseph Barrak / AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst tre Katyusha-raketter afsendt fra Libanon eksploderede her til morgen i det nordlige Israel, skriver Reuters.

En brandmand siger til israelsk tv, at der ikke umiddelbart er meldinger om sårede eller dræbte, da raketterne slog ned i markområder nær Kiryat Shmona, hvor sirenerne gik i gang, og beboerne meldte om eksplosioner. Raketterne blev efterfølgende besvaret af israelsk artilleri.

Sikkerhedskilder i Libanon har ifølge Reuters bekræftet, at fem raketter blev forsøgt affyret fra Sydlibanon. To af raketterne nåede dog ikke over grænsen.

Ifølge israelsk politi ligner angrebet til forveksling det, der ramte den israelske by Nahariya for knap en uge siden, hvor to israelere blev lettere sårede. Her blev tre raketter affyret fra Sydlibanon - formentlig af palæstinensiske grupper, der forsøger at stresse Israel ved at åbne endnu en front i den verserende Gaza-krig.

Hizbollah nægtede at være involveret i angrebet, som blev fordømt af den libanesiske regering. Ingen har endnu taget ansvaret for angrebet her til morgen.

Det nordlige Israel har været i højeste alarmberedskab, siden det israelske militær for 19 dage siden iværksatte sin offensiv mod Hamas i Gazastriben.

Ban Ki-moon vil have fred
FN's generalsekretær, Ban Ki-moon landede onsdag i Cairo, hvor han skal deltage i de fredsforhandlinger, som forhåbentlig kan afslutte kampene i Gaza.

Her skal han mødes med Egyptens præsident, Hosni Mubarak, før turen går videre til Jordan, Israel og Syrien. Ban Ki-moon har dog antydet, at han ikke vil have direkte kontakt til den militante del af Hamas, der kontrollerer Gaza-striben.