Israel har genåbnet Tempelbjerget efter drab

Nye metaldetektorer og overvågningskameraer forstærker spændinger mellem israelere og muslimske myndigheder.

Det berømte hellige sted og brændpunkt omfatter både Al-Aqsa moskéen og Klippemoskéen. Klippen, de er bygget på, er det såkaldte Morijas bjerg, hvor Abraham ifølge Bibelen skulle ofre sin søn Isak, ifølge Koranen Ismail. Fold sammen
Læs mere
Foto: RONEN ZVULUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jerusalem. Israel genåbnede ifølge AFP søndag et af de helligste steder i Jerusalem, efter at det var blev lukket som følge af drab på to politifolk.

Israel havde lukket Tempelbjerget for muslimer og turister fredag, da tre palæstinensere åbnede ild og dræbte to politibetjente.

Som noget nyt er der opstillet metaldetektorer og overvågningskameraer, hvilket har medført forstærkede spændinger mellem israelerne og de muslimske myndigheder.

En folkemængde råbte "Allahu Akbar" (Gud er størst), da de første besøgende fik adgang til området Jerusalem's Haram al-Sharif, der er kendt som Tempelbjerget.

Det berømte hellige sted og brændpunkt omfatter både Al-Aqsa moskéen og Klippemoskéen. Klippen, de er bygget på, er det såkaldte Morijas bjerg, hvor Abraham ifølge Bibelen skulle ofre sin søn Isak, ifølge Koranen Ismail.

Det er også bjerget, hvorfra profeten Muhammed ifølge traditionen fór til himmels.

»Det er som "hellig krig"«, sagde en palæstinensisk talsmand, Fawzi Barhoum, da området blev lukket. Han opfordrede til angreb på israelske soldater og bosættere på Vestbredden.

Grædemuren, der er Tempelpladsens vestlige mur, regnes for at være det helligste sted for jøder.

Ifølge den israelske avis Haaretz jagtede politiet fredag de tre angribende mænd gennem den gamle bydel i Jerusalem, før de blev skudt og dræbt.

De tre palæstinensere var troende muslimer og israelske statsborgere.

Efter skyderiet blev folk evakueret fra området. Den muslimske fredagsbøn blev ifølge den britiske avis The Guardian aflyst for første gang i 17 år.