Israel godkender 176 nye hjem i bosættelse i Jerusalem

Udvidelse vil skabe den største israelske bosættelse i den arabiske del af byen.

Israel besatte det østlige Jerusalem under Seksdageskrigen i 1967 og annekterede det senere i et træk, som aldrig er blevet anerkendt af det internationale samfund. Det ser hele byen som dets udelelige hovedstad, mens palæstinenserne vil have den østlige sektor som hovedstad i deres fremtidige stat. Free/Wikimedia Commons/wayne Mclean Fold sammen
Læs mere

De israelske myndigheder godkendte onsdag en større udvidelse af en jødisk bosættelse i det arabiske Østjerusalem og banede vej for oprettelsen af 176 hjem, oplyser viceborgmesteren i Jerusalem.

Udvidelsen vil skabe den største israelske bosættelse i det arabiske område af byen, siger private nødhjælpsorganisationer.

Bosættelsen NOF Zion, der i dag rummer 91 hjem, vil få i alt 267 boliger. Den ligger i det annekterede Østjerusalem i den palæstinensiske bydel Jabel Mukaber.

»Planerne for udvidelsen blev godkendt af en komité for byplanlægning,« siger viceborgmester Meir Turjeman.

Den private organisation Peace Now og andre NGO'ere siger, at NOF Zion nu vil blive den største jødiske bosættelse i Østjerusalem og muligvis på hele Vestbredden.

De fleste bosættelser - især på Vestbredden - er lokaliseret uden for palæstinensiske boligområder. Disse er typisk langt større end Zion.

Jerusalems status er et ultrasensitivt spørgsmål i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Israel besatte det østlige Jerusalem under Seksdageskrigen i 1967 og annekterede det senere i et træk, som aldrig er blevet anerkendt af det internationale samfund.

Det ser hele byen som dets udelelige hovedstad, mens palæstinenserne vil have den østlige sektor som hovedstad i deres fremtidige stat.

/ritzau/AFP