Israel genoptager kampe i Gaza

Israel afbryder den forlængede våbenhvile, efter at Hamas har sendt raketter mod Israel.

En israelsk soldat tjekker sit våben nær ved grænsen til Gaza søndag morgen, efter det israelske militær har genoptaget kamphandlingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIEGFRIED MODOLA

Det israelske militær har søndag formiddag meddelt, at det vil genoptage kamphandlingerne i Gaza, efter Hamas har brudt våbenhvilen, som Israel indvilgede i at forlænge lørdag aften. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Efter Hamas’ fortsatte affyring af raketter på trods af den humanitære våbenhvile, der var indgået for velfærden for den civile befolkning i Gaza, vil hæren nu genoptage sine aktiviteter både på landjorden, i luften og på havet i Gaza-striben,« står der i en skriftlig erklæring fra det israelske militær ifølge Reuters.

Indbyggere i Gaza City har allerede rapporteret, at de kan høre eksplosioner i byen kort tid efter det israelske militær kom med udtalelsen.

Lørdag aften godkendte Israels sikkerhedskabinet ellers, at landet forlænger den humanitære våbenhvile med Hamas i 24 timer, så den skulle vare til søndag aften klokken 23.00 dansk tid.

Men søndag morgen lød advarselssirenerne igen i Israel og ifølge Reuters rapporterer israelske medier om, at nogle raketter er slået ned i åbne områder, og andre blev skudt ned af det israelske missilforsvar »Iron Dome«. En israelsk soldat er blevet dræbt i løbet af natten til søndag af en mortergranat.

BNB