Israel frigiver 250 palæstinensiske fanger - ingen fra Hamas

På fredag vil Israel frigive 250 palæstinensiske fanger. De fleste er Fatah-medlemmer, andre fra mindre partier, og ingen er fra Hamas.

250 frigivne fanger. Det bliver det konkrete resultat af mandagens møde mellem Israels premierminister, Ehud Olmert, og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas. På mødet lovede Olmert, at Israel på fredag vil løslade 250 palæstinensere. Fangerne, der vurderes ikke at være nogen alvorlig sikkerhedsrisiko mod Israel, er for størstedelens vedkommende medlemmer af Abbas' Fatah-organisation. I øvrigt vil Israel indstille 180 såkaldte "dræb-eller-tag-til-fange"-missioner, rettet mod Fatah-medlemmer.

Mødet varede i omkring to timer. Israels indrømmelser kan måske lægge grunden for fremtidige fredsforhandlinger med Mahmoud Abbas. Men de er også designet til at styrke Abbas' Fatah-regering på Vestbredden i forhold til det Hamas-kontrollerede Gaza. Ingen af de frigivne fanger er nemlig Hamas-medlemmer, understreger Olmerts talsperson Jacob Galanti over for AP.

/ritzau/