Israel forbyder arabiske partier ved valget

Den jødiske nation beskyldes for racisme efter at Knessets centrale valgkomite har forbudt arabiske partier ved næste valg.

Arabiske partier i Israel beskyldes for at opildne til terror, hvorfor de nu forbydes at stille op ved det kommende parlamentsvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marco Longari / AFP

Israel forbød mandag arabiske politiske partier at stille op til næste måneds valg i parlamentet. Afgørelsen, som blev truffet i parlamentets centrale valgkomite, afspejler den øgede spænding mellem Israels jødiske majoritet og det arabiske mindretal over Gaza-krigen.

Landets arabiske politikere beskyldte straks den jødiske nation for ”racisme”. Ud af Israels syv millioner indbyggere er 1,2 millioner arabere.

De arabiske politikere Ahmed Tibi og Jamal Zahalka, som leder de to arabiske blokke i parlamentet, fordømte beslutningen:

»Det er en politisk afgørelse, anført af en gruppe fascister og racister, som ønsker at se Knesset (parlamentet, red.) og landet uden arabere,« lød det fra Ahmed Tibi.

Den arabiske liste sidder i dag på 120 sæder i Knesset. Forslaget kom fra to ultra-nationalistiske partier, men fik stor støtte i komiteen, der beskyldte de arabiske partier for at ophidse landets arabiske befolkning, støtte terroristgrupper og for ikke at anerkende Israels ret til at eksistere.