Israel dræber fire Hamas-soldater nær »terrortunnel«

Nyt sammenstød mellem Israel og Hamas øger voldsspiralen mellem de stridende parter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GAZASTRIBEN: Fire medlemmer af den militære gren af den palæstinensiske Hamas-bevægelse, der har kontrol med Gazastriben, blev torsdag dræbt i kampe med israelsk militær.

Det bekræfter både palæstinensiske og israelske embedsmænd ifølge flere internationale medier.

Der er imidlertid uenighed om, hvorfor kampene brød ud. Fra palæstinensisk side hedder det, at Hamas-medlemmerne blev dræbt under beskydning fra israelske kampvogne, og at de alle var lokale militærledere fra Ezzedine al-Qassam-fløjen.

Israel hævder, at der blev åbnet ild, da en eksplosiv anordning detonerede under et forsøg på at rydde en skjult »terrortunnel« fra Gazastriben til Israel, der angiveligt bruges som springbræt for Hamas. Under operationen blev fem israelske soldater såret, står der i en erklæring fra Israels militær ifølge AFP.

Volden mellem palæstinenserne og israelerne er taget til, siden fredsforhandlingerne mellem de to stridende parter blev genoptaget under amerikansk mægling i juli.

Israelske soldater dræbte tidligere torsdag en ung palæstinenser ved byen Jenin på Vestbredden. Den 21-årige var ifølge israelsk militær med i en større gruppe, der kastede sten mod israelske soldater, som var på vej tilbage fra en operation i en landsby tæt på Jenin.

Israel annoncerede onsdag planer om at fremskynde bygningen af først 1.500 og derefter yderligere 2.000 nye bosætterhjem for israelere i besatte områder i Østjerusalem, hvilket palæstinenserne siden har fordømt på det kraftigste.

Hamas overtog kontrollen med Gazastriben i 2007.