Israel bygger boliger trods amerikansk kritik

Trods palæstinensiske vrede og kritik fra både USA og FN vil Israel fortsat bygge 300 nye boliger i det Østjerusalem, palæstinenserne ønsker som hovedstad.

Selv om USA's udenrigsminister, Condoleezza Rice, fredag kritiserede Israels planer om 300 nye boliger i Østjerusalem, så har israelerne tænkt sig at fortsætte projektet som planlagt.

- Opførelsen vil fortsætte for fuld kraft, og det må vores venner så bare have at vide, siger Israels minister for strategiske anliggender, Avigdor Lieberman, med adresse til amerikanerne.

Condoleezza Rice sagde ellers fredag, at de nye bosættelser underminerer tilliden mellem de israelere og palæstinensere, som på en fredskonference i USA sidste uge blev enige om at få en endelig fredsaftale på plads inden 2009. Også FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, rettede kritik af Israel.

Bosættelsen er sendt i licitation og skal ligge i Østjerusalems Har Homa-kvarter, som Israel erobrede under krigen i 1967. Har Homa ligger i det Østjerusalem, som palæstinenserne gerne vil have som hovedstad i en ny palæstinensiske stat.

/ritzau/AFP