Israel bomber højhus i Gaza, der huser nyhedsmedier – de fik en time til at komme ud

Israel har rettet et luftangreb mod et højhus i Gazastriben, hvor store internationale medier som nyhedsbureauet Associated Press og tv-netværket Al Jazeera har lokaler.

Et blåt højhus, hvor flere store internationale medier havde kontorer, er blevet bombet i Gazastriben af Israel 15. maj 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mohammed Salem/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israel har bombet et 11-etagers højhus i Gazastriben, som blandt andet husede flere internationale nyhedsmedier.

Angrebet fandt sted først på eftermiddagen dansk tid, efter at Israel havde advaret bygningens ejer, så beboere og ansatte kunne nå ud af bygningen, skriver flere medier. Der er endnu ingen melding om omkomne.

Det er store medier som nyhedsbureauet Associated Press og tv-netværket Al Jazeera, der havde kontorer i højhuset, og ifølge Al Jazeera fik de blot én time til at evakuere bygningen efter et telefonopkald fra den israelske hær.

Foto: Mohammed Salem/Reuters/Ritzau Scanpix.

Israel angreb angiveligt højhuset, fordi der var efterretninger om militært udstyr i bygningen.

»Kampfly angreb et højhus, som havde militært udstyr, der tilhørte de militære efterretningstjenester for terrororganisationen Hamas. Bygningen var også kontor for civile nyhedsmedier, som terrorgruppen Hamas gemmer sig bag og bruger som menneskeligt skjold,« oplyser en talsmand for Israels militær ifølge Ritzau.

En ansat ved Al Jazeera i Qatar, Linah Alsaafin, skriver på Twitter, at ejeren af bygningen bad om tid til, at journalisterne kunne evakuere deres udstyr fra bygningen, men fik et »nej« fra den israelske officer i den anden ende af røret.

Det franske nyhedsbureau AFP har lagt en video op på Twitter, der viser bygningen kollapse.

Lørdag er sjette dag med raketangreb og angreb fra bombefly mellem den militante palæstinensiske bevægelse Hamas og Israel, og konflikten ser ikke ud til at stilne af.

Ifølge Hamas er mindst 136 mennesker blevet dræbt i Gazastriben siden mandag, hvor kampene brød ud. Blandt de dræbte er der ifølge de palæstinensiske oplysninger 34 børn og 21 kvinder. 950 meldes såret, skriver Ritzau.

Israel melder omvendt om ni dræbte – heriblandt en soldat på grænsen til Gaza, en mand ramt af en raket i det centrale Israel lørdag samt seks andre civile, hvoraf to var børn.

Berlingske berettede fredag om 34-årige Ghada Ibrahim, der bor i Gaza By og prøver at få livet til at hænge sammen for sig selv og sine tre børn, mens de konstant hører bragene fra bomber og eksplosioner.

Hun fortæller, at hun aldrig har oplevet noget lignende, og hun har ellers oplevet konflikten mellem Israel og Palæstina spidse til flere gange i årenes løb.

»Jeg har aldrig set noget som der her før, hvor massevis af fly angriber alt, de kan kalde et mål. I 2014 ramte de et stort højhus, og det var noget nyt. Denne gang er de begyndt, hvor de stoppede sidst, og de bombede straks højhuse,« fortalte hun.

Søndag mødes FNs Sikkerhedsråd i New York i USA for at drøfte konflikten mellem Israel og palæstinenserne for tredje gang på under en uge.